Saturday, September 08, 2007

MIND-SET



My first entry..rasa berdebar plak..memula macam banyak menda nak share..tapi bila tangan atas keyboard,tetiba macam blank..what topic I should type?what language I’m going to use..and what type of story I wanna share..semua tu.. toink..toink..toink..atas pala aku..

Actually, aku realize..ni sema melibatkan mind-set..cuba aku setkan mind aku yg blog ni cumalah personal blog yg mana hanya aku dan diri aku je yg akan baca..nobody gonna read this..private and confidential..aku la yg type dan aku sendiri yg baca..

Mesti banyak menda yg nak aku luahkan tanpa was-was..sebab aku tau takkan ada org yg akan kritik..takde org yg akan drop a few comments..dan yg pasti aku takkan kena gelak…hahahaha..mai nuleh blog..mcm poyo jerk..!!hahaaaaaa..

Tapi disebabkan aku menye`set`kan blog ni kepada public..org bebas keluar masuk tanpa sekatan kastam..dan org bebas menconteng sepatah dua kata lepas diaorg baca, membuatkan aku cuba menjadik perfectionist dan sedikit poyo dan sedikit menjadik org lain, not me myself anymore..

Tak bleh macam tu kan..selain dari factor-faktor lain..aku decided to write something and started to call myself as blogger setelah desakan yg kuat untuk share my thinking, my idea dan sedikit kisah idup untuk reference dan tatapan org luar selain memember rapat dan family..

Aku akan gunakan bahasa melayu 50%, dan selebihnya baser omputih 30% dan selebihnya bahasa arab yg dah aku translate ke bahasa melayu balik..
AKu tau, mesti ada yg kata [yg sebenarnya tak ada org nak kata pun..poyo lagi..]naper nak pakai bahasa campur2..?merosakkan bahasa jer…melayu..melayu ahhh..naper nak campur omputih plak..?!

Reason being..sekali lagi..aku nak menjadik diri aku sendiri..yg mana kadang2 aku tak dapat lari nak gunakan terms inggeris dalam perbualan mahupun penulisan aku..Harap korang baca jer tanpa banyak songeh..sukati aku ler..blog aku kan…lalalalalala..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...