Thursday, February 12, 2009

so many things happened in JANUARY

So many things happened in our life last few weeks...that I don't even know where to start..


Anyway, since photos are more interesting than my long winded explanation, I shall let the photos to reflect the events happened..Plus,saya sgt2 malasssssssss..

The Wedding of Dr.Nurul & Fairuz (24 January 2009)



For more pics, visit HERE


Trivia
  1. Nurul Fahiza is my niece (from hubby's side) merangkap cucu sulong Hj.Hussain & Hjh Siti Zaharah)
  2. Dah namanya pun sulong..so,this is the first wedding in Nurul's family..and the last in Fairuz's family..because dia yg bongsu
  3. Bertunang pada 7 June 2008 & ambil keputusan utk menghalalkan ikatan yg haram pada 24 January 09..
  4. Family arrangement..makcik Fairuz yg juga cikgu sekolah Nurul dah terberkenan dgn Nurul ni dan dlm diam2 pass phone number my niece ni dkt Fairuz...Fairuz yg masa tu dlm proses mencari cinta terus contact Nurul..dan dari situ laa segalanya bermula..
  5. Nurul bakal bergelar dentist..dan sudah berjanji utk servis gigi saya secara percuma lepas ni..lepas saya tolong buat hantaran dan jadik photographer amatur sepanjang majlis..
  6. Wedding theme Sweet and Simple..and at last this wedding tukar jadi reunion party sebab ramai gile member2 yg dtg dari zaman tadika sampai university..
  7. Budget pun semua sederhana..takde pembaziran dan bermegah2.
  8. The theme is 'Colors of My Life'..Itu sebab takde specific colors for each item and I likeeeeyyyyy..takdelah sema nakk wana merahhh..atau sema ijauuu je..sampai xbleh nak beza pengantin ngan pelamin..ahaksss.

My best-friend's Wedding..Gee & Wan J (26 Jan 2009)



For more pics, visit HERE
One of my best friends in the world..my unimate and workmate Azimah Arifin @Gee married the man of her dreams - Wan Hasbullah @Wan J on Monday (CNY Break).It was such a nice relaxed wedding..Sampai Pasir Puteh dah mlm (arround 8:30pm) from Kedah..so,dah xlarat nak bawak camera to snap photo..plus my kids pon dah start cranky-cranky.All the pics courtesy of Azmihan (Gee's bro)..

Jalan-jalan @Kelantan..(27 Jan 2009)
This is the first time for Humaira Sufea have a long-distance journey(selain balik kampung every month)..and also first Kelantan trip for Hezryn..Mcm biasa la,kalau sampai Kelantan mesti singgah Pasar Siti Khadijah, Pengkalan Kubor and Rantau Panjang ..Nothing much we can do here because gotta rush back.5 hours of driving back to Kedah via the East West (not sure whether to call it a highway as the road needs urgent maintenance)is quite horror & dangerous at nite especially with lil' baby..(tak sempat nak bergamba pon..)

Family vacation @Cameron Highlands (29 Jan 2009)




For more pics, visit HERE

Cuti - Cuti Malaysia mood strikes again..Still remember my last vacation to Cameron Highlands?I had make my promise to come again with mak and ayah (Ipoh) or MIL(SP)..Bcoz of just having a kenduri and still tired, my MIL refused to follow. 2 cars up to cameron..My aunt,uncle and Opah so excited to join this trip too..I just love the cool climate and fresh air of Cameron Highlands.We had so much fun.. what most important was the chance to spend a quality time with my family..

When and Where the next vacation..?ermmmm..tunggguuu..(tunggu duit dah banyak sket..heee)

Okelaa..Till then..daaaaaaaa

4 comments:

Wafaa said...

tiap2 bulan balik kampung? kampung tu jauh ke dekat? kitorang 1st time travel jauh dengan kereta, tu pon sb balik kampung.

angkasa said...

style glaa kaklong dgn humaira pnya sweater
:)

Maisarah Mohamed Taib said...

Wafaa : Balik Kedah ngan Ipoh..Nak buat cemana Wafaa..tgh diaorg ada lg ni..tupun diaorg mintak balik 2 minggu skali..hehehe..selalu kitaorg travel malam..senang..bateri bdk2 ni dah weak masa tu..

Kanna : Nak pinjam kee...Dah visit FP anti teh ker?ada gamba Kanna ngan Yong..

日月神教-任我行 said...
This comment has been removed by a blog administrator.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...