Sunday, May 31, 2009

Say 'Alhamdulillah' - Part One

Alhamdulillah..

Di atas limpah rezeki dari-Mu..

Kami dapat merasa sedikit keselesaan dunia...

dgn...
.
. .

. . . . . . .

MPV Proton, EXORA

yg saya paksa nama kereta ni ditukarkan ke SARA..besempena nama saya le kan..

yg sah menjadi milik kami pada 29 April 2009


sebenarnya..kami order lama dah..

masa soft-launch lagi..

dan masa tu kami adalah antara 10 'pengorder' terawal..

alhamdullilah..rezeki..

so, kami dijemput ke Showroom Mutiara Damansara

bersama 'pengorder' terawal lain

utk satu sessi bersama Dato Syed..



yg bestnya..semua yg order masa soft-launch ni

tak tgk langsung rupa MPV ni lagi..

diaorg cuma tau melalui ini..(pix from here)



dan..ini sahaja (pix from here)


tp sebab pecaya & yakin dgn brand PROTON,

diaorg ketepikan apa saja risiko..

cayalah kan...

tapi, utk kitaorg...

hehehe..

lepas dah puas belek & tgk segala aspek masa Bicara MPV..

terus berkenan..

kebetulan jgk masa tu mr. beloved mmg nak cari kereta yg besar sket..

so, tunggu apa lagi kan..

pagi2 buta Sabtu, 21 February

haruslah kami terus pegi booking..

BLACK EXORA H-LINE


untuk memantapkan lagi SARA..kami bagi no.ic yg sexy sket

WSN 2345

yg bemaksud

' Wuuuu.. Sexynya Nombor..2-3-4-5' hehehehe..


Yg pastinya..anda jgn terpedaya

kalau ada yg meragui prestasi MPV pertama Malaysia ni


Setakat ni, dlm tempoh 2 bulan


kami dah bawak SARA jln2..

  • KL-Ipoh-Kedah-Ipoh-KL (2 kali dlm 2 bulan)

  • Bukit Tinggi

  • Pusing satu Penang

melalui jln highway yg berbukit

.

.

alhamdullillah..takde masalah langsung

mr beloved pon kata '..sedap bwk SARA ni..'


:)


dan yg paling best..

my kids, Hezryn & Humaira

duduk diam jer dlm car seat keta

sambil layan Barney, Thomas, Upin-Ipin

dgn dvd player yg dipasang khas utk penumpang belakang

and, GPS pon ada utk mengelakkan anda tersesat jln

BUT for h-line only tau..




yg paling penting..

tak guna jgk kalau asyik TERPEGUN je kan..

pegi la test drive hari ni jgk

and..

jgn hairan kalau anda mungkin TERBELI nanti..

SGT BERBALOI oke..!


;)


ok, till then..

daaaaaaaaa!


3 comments:

maznie said...

cantek no plate tu...apa maksud tu 2345 tu??
mula...b'2...pastu b'3..pastu b'4...pastu...bla..bla..
ha!muat lagi Exora hang tu...hehehe
jgn mare yee....

angkasa said...

owh yg tu ka mksd dia
style2 haha :D
kaklong comeyy

Maisarah Mohamed Taib said...

maznie:jgn ko nak bagi idea tak canggih lsg tu dlm masa tedekat nie..
2 jer dlu..3 tu nanti 4-5 taun lagi..tu maksud sbenar..ngerti :)

khanna : asyik kak long jer..anti teh bila nak comei..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...