Thursday, September 17, 2009

Aidilfitri 1430 Checklist...

Our Theme for Syawal 1430 is BROWN

A)Baju Kurung / Kebaya Raya
  • Kebaya Bandung - light brown -pakai pagi Raya
  • Kebaya Bandung - maroon
  • kurung moden Bandung - pink
  • kebaya moden - orange

Things To Do :
1) Bawak semua Kebaya Bandung untuk alter@ tailor(ada lg ke yg nak terima nihh...?)
  • Bubuh sponge kat bahu
  • Jahit kain - tak suka jenis yg ikat2 nih..takut terlucut plak!
  • Kena kecikkan sket dkt pinggang..maklumla..bulan posa nih kurus sket kannn
B) Baju Melayu Mr.Beloved
Color : Brown
To buy at Parkson Subang Parade (Amir Zechna, John Master, No Brand pon boleh asal comfortable and affordable..) checked!

C) Baju Kurung For My Little Angels
Color : Brown and Green
Things To Do :
1) Jahit beads dkt leher, tangan and bawah baju sikit (beads warna coklat muda and emas)
2) Ukur baju dgn Yaya..risau tak muat. Kalau tak muat boleh alter..isshhh...harapnya muat la. Dah tak larat nak shopping baju raya wehh..

D) Kasut Raya

1) Kasut Mr.Beloved
  • slipper pergi masjid (CROCS) checked!
  • sneakers / loafer / casual shoes
2) Kasut saya
  • Pakai ngan baju kebaya / kurung / casual / jeans (Minat yg mcm nih..CrissCross Espadrille in beige color)
-soo sexyyy..-

3) Kasut for my angels
  • Kasut pakai ngan baju kurung / gown - saya nak carik yg mcm nih..huuhu..sempat lagi ker nak shopping ni..?
  • Kasut pakai dgn jeans - Kak Long & Yaya -> Nike For Baby Girl
E) Tudung - checked!

F) Brooch / Butang baju melayu - checked!

G) Handbag - tak beli lagiii..uhuhuhu..tapi nak yg mcm nih

H) Make-up set - Checked!


I) Baju Jalan-jalan / Outdoor / Casual - checkeddddddddd!!!
Yg ni memang saya dah prepare awal-awal..masa beli brg2 jualan kat Bandung dah beli skali utk diri sendiri..mr. beloved and lovely angels..

Dah mamanya bukak bisnes baju branded kan..haruslah anaknya pun berbranded-branded..eheee

J) Kuih raya - checkedddddd!!!
Semua dah bayar and dah dapat..tinggal nak agihkan utk umah mak Ipoh, mak SP and rumah sendiri..

...okey..Saya rasa macam banyak lagi tak settle nih..balik kerja ni nak terus cabut and pergi carik taylor yg available utk alter my kebaya..and terus beli kasut mr beloved and anak2. Malam mau tak tidur kena jahit beads..kemas beg lagi...adehhh..bibiikkkkkk..kamu kena tolong yaaa!!!

3 comments:

mazni said...

salam Mai...
Selamat Hari Raya...

Sakan raya kali ni noo....baguihhh!! khado' yg tahun lepaih sama ....

eiffa akmal said...

wey makcik..jumpa kat sini lak..hehhe..

Maisarah Mohamed Taib said...

mazni : bagi can laaa..taun lepaih ko dah sakan..hehe

effa : tu laaa..lama tak dengor citer ko..sonok dpt jumpa balik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...