Friday, September 11, 2009

Hantaran Raya - Part 1

Dah 3 minggu kita berpuasa..
satu entry pon saya tak post pasal puasa kan*muka kesal*
reason standard biasala..BIZI!!!
emmphh..rasa cepat betul masa berlalu
rasanya baru lagi dengar
"Penyimpanan mohor besar raja..."
masa nak masuk Ramadhan..
Tup..Tap..Tup..seminggu lagi je dah nak Aidilfitri..


Biasanya..setiap kali nak Raya, mr.beloved bagi prezie..menggantikan duit raya. Dia cakap lagi meaningful kalau bagi something yg 'nampak'..duit ni karang cepat jer abesnya..Lebih kurang mcm hantaran laa..Hantaran Raya, boleh gitu?


Okey..memandangkan taun lepas, kitaorg sefamily beraya di hospital..Ingat lagi tak..?rujuk entry ni..So, this year mr. beloved dgn baik hatinya bagi 2 Hantaran Raya..ooohhhh..saya sgt sukaaaa..sebab dua-duanya memang dah lama saya idamkan.Thanks so much sayang..

My dear readers wanna know what's the Hantaran Raya from mr.beloved..?emm..
"
"
"
"
"
jeng..jeng..

"
"
"
"
"
"

M.A.C Make-up set

Sebenarnya, dah laaaaaammmmmaaaaa sgt saya ngidam set M.A.C ni. Tapi, tiap kali pegi Sunway Pyramid, stakat lalu luar jer laa..Nak masuk, adehh..Tgk harga compact powder biasa pon cecah ratusan membuatkan saya melupakan jer la niat suci murni utk mencantikkan diri..Sedapkan hati sendiri, takpe..aku pakai ni bukan muka boleh tukar jadik Siti Nurhaliza pon.

-M.A.C studio perfect compact-

Tapi, Alhamdullillah..my mr.beloved yg sgt memahami dan baek hati belikan jgk lepas tgk saya ambil-letak-ambil-letak..ehehee.. Memandangkan harga yg agak gile bapak mahal dan first time nak beli makeup set, saya cuma ambil basic jer. Promoter kat situ nama Rachel yg tolong pilihkan..Mulanya dia buat demo makeup kat muka. Kita cuma perlu inform nak makeup ke function ke..ke office ker..As for me, saya nak yg light and natural, sesuai ke office. Baik amoi nih..dah le cun..masa dia makeup muka saya rasa cam beauty and the beast plk..

- M.A.C Skin Base Visage -

Dia bkn saja ajar technique to apply makeup, malah bagi tips utk muka nampak shining and tak kusam. Lepas tu siap register nama saya utk the next M.A.C makeup workshop. Ohhhh...I likeee

- M.A.C Sheertone Blush (Gingerly) -

- M.A.C Technakohl Liner -

Dan yg paling best...dapat free 2 skincare. Wpun kecik jer, tapi cukup laaa utk menambah koleksi..


Tak tau kenapa..tapi lately saya mcm begitu taksub nak me'makeup'kan diri. Kalau dulu memang saya tak berminat langsunggg okey. Beli lipstik ngan compact powder biasa jer. Lipstik tu pon color mcm tak pakai lipstik. Konon nak natural beauty..hehehh..lepas sedo diri tak beauty mana, maka saya pun mula bejinak-jinak ngan makeup - mula belajar pakai contact lense, pakai lash, pakai eye-liner, blush dan yg sewaktu dengannya..

Tapi tak laa mcm 'kakak mekap' kat opis tu kan..(ngeh..ngehh)

Ni hasil selepas muka kena tenyeh ngan amoi cina yg santek itu..opsss..anyaway, cantek tak?

emm..apa plk hantaran raya utk mr. beloved..? saya bagi ni haaa...
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
emmmuaaaaaaaahhh...!!

hehehehehe...jgn jelessssss...


okey, till then yaa..nanti la saya sambung Hantaran Raya yg kedua..
kasi sepraisss sket naa..


-daaaaaaaaaaaa-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...