Thursday, May 20, 2010

May, The Month of L.O.V.E

Why i LOVE the month of MAY?

Many celebrations...
Many events...
and..
Many 'walk-walk find-food' (jln2 carik makan) kind of activities..

Yahhooooo..

My dad's Birthday ~ 29th April
Consider early May ler kan wpun April...Balik Ipoh haritu tak sempat nak celebrate beriya sgt coz schedule sgt pack (tiap bulan balik kampung mmg camtu pon)Insyaallah, end of this month kita celebrate yer ayah..


My Mum's Birthday ~ 9th May

Same day with Mother's Day celebration. Insyaallah, celebrate skali dgn ayah yer mak..Luv u both sooo much!!!

Mama's Day ~ 9th May
Celebrate @Melaka aritu. Kalau rasa tak jemu-jemu menatap gamba kitaorg kat Melaka, boleh klik sini, ek :)

Mr.Beloved's Birthday ~ 17th May

Ooohh...vacation yg paling syiokkk (setakat ni laa.. untuk TAHUN 2010..meaning, many-many best vacation to come, kan sayang kan..kan..) I'll post about them later, but kita kasik preview gamba sket dulu yerr..


- luv u honey-bunny & Happy Birthday -

My lil' bro's Birthday ~ 27th May
Biasanya, tak ada party2 pon utk my lil bro. Biasa laa..budak laki bukan suka sgt potong2 kek ni. Nak ajak gi jalan2 pon dia tgh study. Tapi insyaallah, we'll pay him a visit @UIA Gombak nanti..

Our Anniversary ~ 2nd June
Looking forward trip to Kelantan and Penang end of this month. Kalau korang perasan tiap kali anniversary mesti ada short trip to Kelantan & Penang. Sebab our anniversary is June, time cuti skolah. Jadik banyakla memember, adik2 junior, sedara mara yg kawin.

This time, my officemate, Mizah (lebih cute dipanggil MIGOT) kawin kat Tanah Merah, Kelantan. So, di samping makan nasik minyak..boleh ronggeng rokiah kat pekan KB.

-of coz ni bkn si MIGOT tu -


Lepas Kelantan, balik SP..and terus celebrate pre-anniversary at Batu Feringgi, Penang.Yeaayyy...suka..suka. Dah lama tak besukaria tepi pantai. Relaxx..sambil main ayaq laut.




me'relax' dan me'sepa' kan diri yg stress..

Sgt-sgt tak sabar...cepatla Khamis!!! Saya nak bercuti-cuti 1 Malaysia..

Oooo yeahhh..

Monday, May 17, 2010

Happy Birthday Hon...!!!!

17 May 2010

Happy Birthday my dear...

It does not matter how we age,
but that we age gracefully...
You are always that sparkling person in my life..
and..
World's Greatest Husband!!


Grow old along with me, dear
The best is yet to be...

(ur lovely wifey)

The greatest gift we ever had
Came from God, and we call him Papa!
Have a really Happy Birthday Papa..
(Kak Long & Yaya)

Wednesday, May 05, 2010

Mama's Day Celebration 2010..

....Happy Mama's Day....

Sooo mannny out-of-the-way things had happened lately. My beloved OPAH passed away on April and later, Hezryn (Kak Long) admitted to KPJ Selangor Specialist Centre due to Rotavirus (I'll post about it in their own blog BrainyBabies soon)

All in all..I accept this with open heart..

Allah knows everything..

Alhamdulillah, everything's back to normal now..and this year, Mr Beloved want to celebrate Mama's Day with me and of course with the kids at Melaka. Makan ikan bakar (yummmmyssss) and jalan-jalan pusing bandar Melaka..

Yeayyyyyy....kalau pasal jalan memang suka!!

We stayed at one bedroom apartment at Mahkota Hotel Melaka. I find this hotel is strategic. Great location and easy access on road shopping malls - Mahkota Parade and Pahlawan Mall, and shops across the road. Parking agak jauh dari bilik hotel. So, problem utk bawak banyak barang especially those with small babies, stroller, etc. Best part is, the hotel has big and beautiful swimming pool..



Nampak jer pool yg terbentang luas...aktiviti utama kanak2 ribena dan papanya sudah tentu swimming and main ayaqq....Cuma kali ni saya tak join coz abg2 'Life Saver' beratur dgn meriahnya tepi pool tu..segan ler kann..and more pics in my Brainy Babies blog..(Pas ni apa2 yg berkaitan dgn kanak2 ribena, saya akan post dlm blog ni..)



*Kak Long & Yaya getting ready utk besukaria dgn air..*


After breakfast, swimming & check out from hotel, kami terus ke Kota Famosa (known also as Porta de Santiago), jalan-jalan kawasan sejarah and masuk muzium Melaka, Taman Mini Malaysia and Taman Mini Asean.








Kalau dah sampai Melaka, tak sah kalau tak rasa ikan bakar, kari kepala ikan dan my favorite, masak asam pedas Melaka.Perghhhhhhh...layan..

*cencaluk tu hanya hiasan..tak makan pon..*

Dan..dah namanya Mama's Day kan..mestilah ada prezie - prezie..Part ni yg paling best! Pilihan Mr. Beloved sendiri..Ok jugak laaaa..Not bad..I loikee.. Dia belikan masa pergi shopping dkt Mahkota Parade & Pahlawan Mall..


*Guess Clutch in blue*

Bukan satu jer tauuu...ada dua..yehaaaaa...double tripple happeyyyy


*Elle Sling Bag in Pink*

Nasib baik isteri sayang yg cantek dan baek hati ni tak gile dgn designer's handbag yg harga beribu-raban tu kan...Tak payah la yang...dari beli beg2 cenggitu, baek kita simpan duit sama2 pergi haji ngan umrah..takpun holiday dgn anak2. Yg ni pon saya dah sukerr :)

Thanks sayang..for all the wonderful things..You shower me with gifts and treated me like a queen. You really made my day..!!Muahhssss...

Dan..sebagai penutup, terimalah gambar Hezryn yg skarang ni sgt suka posing2 depan camera..Mesti ikut jejak langkah Mama yg penah jadik supermodel dulu..teeheee..


Happy Mother's Day to all wonderful MoMs around the world..especially to my beloved MAK and MIL..

Till then
babeh...daaaaaaaaaaaaa..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...