Sunday, July 18, 2010

My FB Public Day..

It's my day....18 July 2010!
I'm celebrating my 19th birthday today...
(hahahahaha...u know its true :)

So, in conjunction with that..
I decided to change my FB account from Private to Public
For today only!!!

Just to share list of special wishes from special people in my life..
To some unknown people in my Friend Request list...arini jer boleh tgk my profile, my pix, my wall..arini jer tau!!
(mmg agak poyos..who cares!Its my day kan...)



Till then, daaaaaaaaa!

Wednesday, July 14, 2010

Syukur Alhamdulillah!

Alhamdulillah......


Thank you beloved COMPANY..
Thank you BOSS..
Thank you for the JOB GRADE REALIGNMENT...

New salary grade, New position & New challenge!
Alhamdulillah..Syukur!

Congrats to mr.beloved too..
New title..errr...Mr. M******
:)
You deserve it dear!

Thanks to our lovely dotters..Yaya and Kak Long
For being so supportive!
Sometimes, Mama and Papa need to sacrifice our time together..
just for the sake of commitment towards work.

Insyaallah..we'll celebrate end of this year..
oohhh...can't wait...can't wait!!
Family Vacation


Till Then, daaaaaaaaaaa

Pre-Birthday Excitement!

It's my BIRTHDAY coming up..
Nak apa yer sempena dah makin tua tapi nampak muda remaja ni..???

Last weekend, as usual..we had a family outing to Sunway
Harvey Norman tgh SALE!
waduhhh...

Kebetulan, mmg tgh carik camera cikai2 utk letak dlm handbag
Simple point and shoot camera...and relatively cheap of coz.
Takkan nak angkut SLR..so damn bulky!
Asyik kena bawak beg makcik2 gitew kan..


Nikon CoolPix L20 less from RM600 to RM300..50% discount
10 megapixels, 3.6x optical zoom lens and large 3 inch LCD screen plus with smile detector.
Value for money..
And, dapat free bag, key holder, memory card and casing.
Suka...sukaaa
Biarla model lama pon. Kalau stakat guna biasa2, berbaloi2 dah tu..
Nak guna SLR, bila pegi holiday mana2..

Part yg tak sukaaa..mr.beloved kata
"Ni abg belikan utk birthday gift sayang yer.."
err..tak mo..tak mo..

Pre-Birthday excitement takper..tapi Pre-Birthday Gift tak mooo..
Birthday Gift yg betul2 masa 18 July nanti ekkk
Anggap jer la adiah ni utk amek feeeelllllll dlu, ek..
hehehe..
tenkiu yangggg...


ok..till then, daaaaaaaa

Wednesday, July 07, 2010

Kemuncak Demam World Cup!!!

Have u Got the Fever...????

Atau...demam dah kebah bila 'favorite team' masing2 dah bungkus awal2 lagi..??


hahahahaha.....


Ayat itu merujuk kepada Mr. Beloved sebenarnya...


Because all his favorite teams dah terkeluaqqq awal dr jangkaan..





Sebelum world cup start bulan lepas, I decided to buy something for mr.beloved

As to support his passion, emotion & excitement in football..I decided to buy him original Brasil World Cup Jersey.

Mula2 ingat nak rahsiakan..jeng..jeng..surprise ler konon...Tapi bila pikir2 balik...baju2 ni tak boleh beli sebarangan. Nak lagi surprise kalau dia tak muat. Kan mr. beloved saya tu tough & ber 'muscle' kan..

So..terpaksa bawak dia ke seluruh pelosok Al-Ikhsan & Nike Boutique. Penat tau tawaf shopping complex kat area subang, shah alam & kl. Bila jersey kesukaan ada, size pulak takde...adoiyaaa...ngalahkan shopping raya.

At last jumpa jugak..dkt Nike Boutique Mid Valley. Tapi tak dapat la free gift sebab bkn beli dkt Al-Ikhsan. Huhuuu...takperlaa...sling bag 'England' jer pun..



Bila dah beli...tgk dkt label belakang baju.."Made in Thailand'....cehhhhhh!!! Konon demand alergik pakai jersey Siam ;)



Flashback

2006 World Cup Fever...
Kami terbang ke Europe, semata2 utk support our favorite team...
England!!!!!!

Percaya tak...???Tak Caya tengok ni...


-sorak sama2 dgn Robie Williams..Go England, Go!!!-



tak caya jugak lagi....????

Nah tengok ni...

Makcik VB tu pon nangeh kalau tgk...

-erat dlm dakapan abg Beck -

4 tahun lepas, 2006, Mr.beloved pilih Europe sebagai destinasi honeymoon....
Semata2 utk tgk World Cup dgn supporters England yg lain..

Ingat lagi..masa kami lepak kat London, merata2 org bwk bendera sambil jerit.. "Englandddd...Englandddd"

Kebetulan mr.beloved pakai jersey England...Kalau teserempak dgn geng bendera berani mati ni sure salam & peluk mr.beloved. Laki jer yg peluk laaa Berani pompuan peluk...!!!Dah ler pegi honeymoon kan..kang tak pasai2 jadik honeystar!!

Masa ni terpikir, kalau la mr.beloved pakai jersey Brasil, mati katak kena tembak agaknya..

Tapi, mr.beloved mmg England true supporter..masa singgah Liliwhites ni, tak sedar angkut jersey England dari World Cup tahun dia tak wujud lagi sampai the latest..masa ni Lilywhites buat sale gile2 sempena world cup.



ehemmm...itu semua kenangan 4 tahun lepas...
bila la agaknya sayang nak bawak saya ngan anak2 pergi lagi ek..?? (*hint..hint)

So, today...Germany vs Spain..

Harapan terakhir suamiku....


Go Germany, Go!!!!!

main elok2 naaaa...jgn bagi kalah...nanti mr.beloved dah takde jersey nak pakai..


Lastly, terimala gambar Kak Long dgn World Cup kecik.
Tanda sokongan pada Papa tercayank....
Malam2 sambil tgk bola tu, sambil buat susu Kak Long ngan Yaya yer..Jgn kacau Mama tau..heheee...


PIS U OLSSS.....

Till then, daaa...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...