Wednesday, July 07, 2010

Kemuncak Demam World Cup!!!

Have u Got the Fever...????

Atau...demam dah kebah bila 'favorite team' masing2 dah bungkus awal2 lagi..??


hahahahaha.....


Ayat itu merujuk kepada Mr. Beloved sebenarnya...


Because all his favorite teams dah terkeluaqqq awal dr jangkaan..





Sebelum world cup start bulan lepas, I decided to buy something for mr.beloved

As to support his passion, emotion & excitement in football..I decided to buy him original Brasil World Cup Jersey.

Mula2 ingat nak rahsiakan..jeng..jeng..surprise ler konon...Tapi bila pikir2 balik...baju2 ni tak boleh beli sebarangan. Nak lagi surprise kalau dia tak muat. Kan mr. beloved saya tu tough & ber 'muscle' kan..

So..terpaksa bawak dia ke seluruh pelosok Al-Ikhsan & Nike Boutique. Penat tau tawaf shopping complex kat area subang, shah alam & kl. Bila jersey kesukaan ada, size pulak takde...adoiyaaa...ngalahkan shopping raya.

At last jumpa jugak..dkt Nike Boutique Mid Valley. Tapi tak dapat la free gift sebab bkn beli dkt Al-Ikhsan. Huhuuu...takperlaa...sling bag 'England' jer pun..



Bila dah beli...tgk dkt label belakang baju.."Made in Thailand'....cehhhhhh!!! Konon demand alergik pakai jersey Siam ;)



Flashback

2006 World Cup Fever...
Kami terbang ke Europe, semata2 utk support our favorite team...
England!!!!!!

Percaya tak...???Tak Caya tengok ni...


-sorak sama2 dgn Robie Williams..Go England, Go!!!-



tak caya jugak lagi....????

Nah tengok ni...

Makcik VB tu pon nangeh kalau tgk...

-erat dlm dakapan abg Beck -

4 tahun lepas, 2006, Mr.beloved pilih Europe sebagai destinasi honeymoon....
Semata2 utk tgk World Cup dgn supporters England yg lain..

Ingat lagi..masa kami lepak kat London, merata2 org bwk bendera sambil jerit.. "Englandddd...Englandddd"

Kebetulan mr.beloved pakai jersey England...Kalau teserempak dgn geng bendera berani mati ni sure salam & peluk mr.beloved. Laki jer yg peluk laaa Berani pompuan peluk...!!!Dah ler pegi honeymoon kan..kang tak pasai2 jadik honeystar!!

Masa ni terpikir, kalau la mr.beloved pakai jersey Brasil, mati katak kena tembak agaknya..

Tapi, mr.beloved mmg England true supporter..masa singgah Liliwhites ni, tak sedar angkut jersey England dari World Cup tahun dia tak wujud lagi sampai the latest..masa ni Lilywhites buat sale gile2 sempena world cup.



ehemmm...itu semua kenangan 4 tahun lepas...
bila la agaknya sayang nak bawak saya ngan anak2 pergi lagi ek..?? (*hint..hint)

So, today...Germany vs Spain..

Harapan terakhir suamiku....


Go Germany, Go!!!!!

main elok2 naaaa...jgn bagi kalah...nanti mr.beloved dah takde jersey nak pakai..


Lastly, terimala gambar Kak Long dgn World Cup kecik.
Tanda sokongan pada Papa tercayank....
Malam2 sambil tgk bola tu, sambil buat susu Kak Long ngan Yaya yer..Jgn kacau Mama tau..heheee...


PIS U OLSSS.....

Till then, daaa...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...