Thursday, September 30, 2010

Gudbye Villa Mylan! We'll miss you...

Blog ni sgt tak konsisten. Update satu....pastu seminggu terbiar. Patutla tak banyak visitor..huhu
Buzy yg teramat lately....mana nak pindah rumah lagik, nak monitor renovation kat umah baru lagik, dgn open house lagik *wajib*. Tiap weekend ada jer agenda bersama rakyat.

Yaaaa...mcm yg kebanyakan memember fb dah tau, kami sekeluarga dah pindah ke penempatan sementara. Dekat jer dgn umah baru. Senang nak jenguk selalu. Tapi masalah paling besar...streamyx takde. Broadband Celcom pon hampeh tahap satria gaban. Rasanya kalau race dengan ciput babs...ciput babs boleh menang tanpa bertanding!! Stress gue!

Kami pindah Jumaat lepas, 24 Sept. Ingat tak entry ni. Sepatutnya, kalau ikut schedule asal kami pindah bulan May-July. Tapi sebab ada beberapa...bkn beberapa...byk sebenarnya masalah2 lain, kami postponed to September. To be precise, lepas Aidilfitri.

*pindah malam..1:30 pagi baru settle angkat2 brg*

Sebak sangat masa nak kemas2 brg. Tak tau la org lain, tapi me and my laling sgt2 emotional bab nak berpindah ke tempat baru. Mcm yg saya cerita sebelum ni, Villa Mylan banyak simpan kenangan suka duka kami sekeluarga. Lepas kawin terus tgl sini. Inai merah lagi di jari, kitaorg dah cabut2 rumput depan halaman, bersihkan rumah, angkat2 barang. Kemudian, dari seorang anak, ke-2 org anak. Saat kami happy, sedih dan semua rahsia2 kami share dalam rumah.

Insyaallah, kalau kami dah kaya & mampu beli rumah mcm beli basikal, Villa Mylan ni akan kami beli semula. Mungkin jadikan rumah persinggahan tempat family berkumpul bila turun KL. Ataupun, jadik rumah khas untuk Kak Long atau Yaya kumpul semua toys dan main sesuka hati. Atau mungkin...jadikan premis beberapa bisnes yg tgh difikirkan ni. Semua ni..KALAU kami kaya....Insyaallah...Aminnnnn. Doakan yer..

Gambar keadaan bila Villa MyLan dah kosong. Sepi.




We'll miss you Villa Mylan...We love u sooooo much!!!
Kak Long banyak kali tanya.."Mama, mana rumah kita?" "Mama...kenapa kita tak balik rumah kita?" Yg paling sedih "Mama..kenapa pakcik tu duduk kat rumah kita?"
uhuuuu...anakku..itu bukan lagi rumah kita. Insyaallah, 3 bulan lagi kita akan pindah rumah kita yg sebenarnya.*Sedihhh*

*kenangan terakhir dgn Villa MyLan...abaikan kotak2 blakang tu & baju my laling yg mcm belon*


Till then, daaaaaaaaaaaaaaaa.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...