Tuesday, September 21, 2010

My Secret Revealed....!!



SSSSSssssssshhhhhhhhhhhhhhhh....

meh dekat2 sket...nak share satu SECRET nihhh...


Dalam facebook, ramai juga kawan2 lama hantar personal message & email, tanya..

"Ko pakai apa ek..? Muka ko nampak lain la skarang."


Rahsianya...?

Cuma tepek MAKEUP terlebey sudah kat muka jer...

Dulu, masa zaman student...takde masa la nak sental2 makeup. Sempat pakai bedak pun dah kira baik. Tak kosa rasanya nak abeskan masa berjam2 duk depan cermin membedek tiap inci muka.

Pergi & balik dari kelas pulak berjalan meredah panas terik. Kalau pakai makeup pun gerenti cair. Pastu mula la bedak jadik bermisai jer...pastu bertompok2.. (ok..saya pakai bedak murah..Kata zaman student kan..)

Sekarang ni, bila dah pegang income sendiri, dah ada suami & kena berhias slalu (konon) baru nak berjinak2 dgn dunia makeup. Itupun, basic makeup set sahaja. Dengan hanya menggunakan Makeup base, Oil-Free Compact Foundation, Pressed Powder, Concealer, Blusher, Eye Liner, Mascara & Lipgloss...boleh mengubah muka anda dari pucat & kusam macam ni.......

selalunya kalau gambar 'BEFORE', kena buat muka seposen camnih utk efek yg lebih ganas..(mcm hantu?dah tu, jgn nak kutuk lebih2 ek..)


Boleh berubah menjadik seperti ini yer puan-puan....

Gambar 'AFTER' selalunya kena senyum ayu2 gadis kampong sket...

dan....satu lagi rahsia....

Kalau nak kesan yg lebih mengancam, korang boleh dapatkan bantuan Photoshop untuk hilangkan eyebag degil dan dark circle under eyes, yg tak boleh ditutup dgn concealer...

BEFORE edit

Dengan bantuan 'Photoshop'....

AFTER edit. Berjaya remove 'eyebag' sepenuhnya..
Terima kasih Tummytrim 'Photoshop'



Itu la sebab artis-artis nampak cun gile melecun dalam magazine. Bukan sahaja sebab guna makeup artist yg pro, gambar diaorg jugak melalui proses editing di setiap inci muka. Itu belum masuk yg pakai botox, cucuk vitamin C, susuk, plastic surgery,etc2. Kesimpulannya...korang pun boleh cun gile melecun mcm artis2 tu kalau korang nak. Cuma jangan berlebihan. Karang kena panggil 'Akak Mekap' pulak kat office..


Ok...korang dah tau rahsia saya...shhhhhhhhhhhh...

Till then, daaaaaaaaaaaaaaa :)

3 comments:

puterihannan said...

pandai ko wat efek wajah before tuh.. mmg tragis betul... :D

ell8019 said...

ha ha, kelakar giler.. tapi..kulit mai ok jer.. Tapi biasalah kadang-kadang kalau terlebih atau terkurang diet pun...mgkn muka nampak cam org tak mandi berapa hari..hik hik..
Anyway mai...baca blog mai memang menghiburkan, I wish I can be like u :)

junaidah said...

hampeh mai siap leh berlakon lagi....pas ni leh msk raja lawak eh...sempat lagi br nk audition tu..wakakakka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...