Thursday, November 11, 2010

New HomeSweetHome - Phase 1 : 95% Progress

Towards the end of Phase 1

Final development - Visitor's Toilet & Backyard Area.


Mulanya toilet tu tak masuk dlm plan asal. Tapi sebab size yg agak kecil, so we decided to extend. Kalau fikir logik pun, visitors kebiasaannya akan masuk toilet bawah. Jadik, kena la 'presentable', compared to other toilets. Alang2 dah renovate tu, terus tukar tiles untuk lantai dan dinding, automatic opening-and-closing toilet bowl lift, toilet sink and mirror-mirror on the wall..

* Toilet versi original. Dinding yg berbatu-bata tu bukan bahagian toilet. Itu bahagian sinki luar. Renovate jadi part of toilet. *

*Pintu toilet di tarik ke depan*

* Dah tempek simen *

* Alat pemotong jubin. Jaga-jaga cik salmah....*


* Lorong ke toilet *

Tak suka! Tak suka! Arghhhh...bujet lariii!!!! Dan kami jugak agak tak puas hati dengan hasil kerja tangan pekerja2 contractor utk toilet ni. Tak kemas. Macam buat satu tangan, dan satu tangan lagi tutup lobang hidung. Sambil buat muka terpaksa macam kena denda basuh toilet. Aikkk..korang keja bukan free tau! Bukan sukarela. Upah bersih tu, tak masuk dgn harga barang. Beli tiles and barang2 semua kami udah settlekan.

*Siap ngan plan bagai..ngalahkan project manager nak buat bangunan tetinggi kat mesia. Padahal nak pilih tiles jer pon. ahaksss*

*Selalu dengar iklan White Horse ni kat radio. Mcm best...So, kitaorg try..*

*Penuh tiles sampai atas. Padan muka bajet lari. Sib baik toilet sekangkang nyamuk. Kalau tak mau botak chin *

Tiles di belakang (sebelah bilik maid) pon dah siap pasang. Yg ni memang simple jer. Nanti kena pasang kabinet untuk washing machine, buat tempat keringkan baju dan kena pasang polycarbonate awning / skylight.

*Sebelum...*

*Selepas...area ni jer buh tiles. Yg lain semua rumput golf *

Next entry : Phase 2 started

Ok, till then. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...