Monday, December 27, 2010

2011 Vacation.....

HINT???

Vacation kali ini TIDAKKKKKK


...Ke INDON atau kawasan2 yg sewaktu dengannya. Tahun 2010 ni memang banyak kali ke Indon. Sejak bukak bisnes kat Bandung, ramai yg panggil kitaorg 'GBB'. Apakah itu?? Bukan sejenis burger. 'GBB' singkatan bagi 'Geng Bakar Bendera'. Sampai ati korang!


...Ke kawasan beriklim khatulistiwa..wahhh...dah lama tak guna term2 geography. Rasa macam nak bukak buku teks. Ohh..lupa, dulu dapat buku pinjaman. Dah pulang balik.

...Membawa maid sekali...jadik, saya yg akan menjaga 2 orang anak2 kecil itu. Saya sendiri. Diulangi. Saya, ibu mithali ni yg menjaga sendiri tanpa bawak maid. Sang suami pula akan bertindak sebagai tukang bawa beg botol susu & cameraman. Tak di lupakan, tukang tengok map, tukang belanja makan dan tukang apa2 yg mengeluarkan duit. (Sayang...jangan pandang-pandang........)


Itu jer hint yg dibenarkan oleh lembaga penapisan. Dengan alasan, nak bagi surprise. Memang kedengaran agak poyo. Saya yg mendengar pun rasa nak hempuk diri sendiri sebab poyo gile. Konon bajet ramai yg excited tertunggu-tunggu nak tau. Mungkin ada yg tak boleh tido malam. Ngetik-ngetik jer jiwa raga sebab tak sabar nak tau. Atau mungkin ada yang sanggup tunggu status-status saya di FB. Mungkinkah..???


Okey..okeyy...saya dah hempuk diri sendiri.


Tugas saya...??...Sudah tentu kena bekerjasama dengan Pokcik Google untuk buat itinerary, survey makan, survey hotel, survey tempat2 menarik termasuk tempat shopping yg heaven. Yang paling penting & menjadi keutamaan adalah....



GOOGLE 'dress mode', fashion and appearance untuk ke tempat kejadian...




Suka. Nampak muda remaja. Sesuai la dengan kitaorg yg masih belasan tahun ni
(sapa tau...kalau nak buat senyum kambing guna symbol apa ek....?
:8] ni mcm senyum badak sumbu jer...boleh la tuu)


Yg ni pun kan. Tapi mana pulak nak cari boot macam tu. Arwah Tok punya masa bawak pergi kebun durian dulu ada lagi ker tak ek...


Mabeles la makcik ni. Kalau saya pakai camni, adakah akan semarbeles dia..??? Tolong jawab dengan tidak jujur langsung.

Suka long winter jacket macam ni. Black ke Brown...emphhh..Kalau black boleh matching ngan boot kebun hitam getah tu. Nanti balik kampung nak cari. Jangan ada katak atau apa2 binatang lembik dlm boot tu sudah...


Percayalah...dulu sebelum kena sumpah jadik gemuk, kitaorg memang sebijik macam Tom Cruise ngan Katie Holmes ni...tolongla pecaya!


Dressing untuk anak2 pun kena survey....Jadik, kita amik Suri Cruise sebagai rujukan. Masa ngandungkan Yaya dulu, suka sangat tengok si Suri ni. Ajaibnya, Yaya tak ikut macam Suri pun. Tapi saya pulak makin lama makin macam Katie Holmes. Camno..

Buat rambut kusut masai camni pon nampak lawa. Kalau aku, mesti mcm orang baru abes pantang yg meroyan. Takpun, antu Mak Limah.


Gile comei dowhh...(Dowh ni singkatan untuk bodoh ker..??Bahasa nowadays...ishhh)


Sooooooooo adorable. Nak Kak Long rambut panjang mengurai macam nie...


Nak bagi Yaya rambut mcm ni...kena hantar dia gi Yun Nam Hair Care la kot. Rambut dia sikit dan jarang.


Iskkk..suka beno ngan 2 beranak nie. 'Suka beno' means 'Really admire'. Sajer translate. Kot-kot Katie Holmes google dan tak paham cakap PERAK.


Suka...tapie nak warna merah. Ada sesapa nak sponsor?? Terangkat tangan sendiri plak.

Osh Kosh.
Kak Long ada, tapi stripes. Yaya punya warna merah.
Nampak sangat superstar Hollywood pon shopping kat Bandung..ngeh..ngehh



Tak sabarnyer nak 19 January............



Okey. Banyak dah bagi hint. Kalau tak dapat jugak, pergi baca doa penerang hati...



Sebagai penutup, terimalah gambar saya, encik kesayangan dan Kak Long masa ke Beijing 2008. Kenapa laa saya tak vogue langsung & kelihatan seperti student yg kawin masa tengah belajar di overseas???







Till then, daaaaaaaaaaa!!

3 comments:

aku.mamalia.wanita said...

katie holmes=abbo? aku koma lima tahun.. bangun, teringat.. koma balik.. hahahaha

Maisarah Mohamed Taib said...

tak syak lagi...ko mmg sekor mamalia yg pendengki mang...

angkasa said...

byk hint tp still xleh nk tgkap..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...