Tuesday, December 14, 2010

Quality Time with My Kids

Bila kami selalu dating berdua.
Tengok movie berdua.

Pergi ke function atau kenduri kawen berdua.

Bershopping berdua....
Dan, tinggalkan anak-anak dengan maid di rumah bertiga.
Itu bukan bermakna kami tak sayang anak-anak yerr..!!!

It just that...
We want to spend only the
QUALITY TIME with our kids..
Biar bukan selalu, tapi masa yg kami abiskan bersama sangat berkualiti.


Through our observation.
Sesetengah parents ni macam takde sivik.

Shopping complex crowded pun heret anak kecik.
Sudahnya, pukul budak2 depan orang bila degil berlari siti-situ-sana-sini.
Pekik, jerit, tengking usah cerita laaa..
Dah macam tarzan malaya pakai keris.
Itu belum masuk bab anak2 hilang. Shopping ngalahkan Paris Hilton sampai anak hilang, 2 jam kemudian baru perasan.
Bila dengar annoucement, siap boleh tanya "Itu bukan anak kita kan bang..."
Lepas tu claim diri sendiri 'ibu contoh'...apakah??

Bagi sesetengah yg berfikiran Melayu Kuno Kurun ke-18, kalau ada maid tu kira seorang ibu yg loser laa.
Tak layak dinyanyikan lagu Ibu...Ibu...macam dlm iklan susu Nespray.

Tak layak dapat anugerah tokoh ibu mithali, tokoh ibu tarzan atau tokoh ibu berimej bersih sebab tak pernah tengking maid (sebab memang takde maid)
Atau, memang tak layak dipanggil ibu pon...mungkin lagi sesuai dipanggil Bubu atau Bobo (mcm nama kucing gemok sebelah rumah)

KPI maid kami hanya jaga anak2 bila kami takde di rumah.

(Tingat KPI jer lantas muka boss menari-nari depan mata....syuhhh..syuhhh)
Selebihnya, memang tugas kami. Kami akan tinggalkan dengan maid bila tempat & keadaan yg tak sesuai untuk anak-anak.

Kalau shopping lama, tak sampai hati tinggalkan anak kat rumah, kami tinggalkan di play school macam yg ada di Startz Garden SOGO & Mega Kidz Mid Valley.
Bukan masa jer berkualiti, tempat pun berkualiti.
Terjamin keselamatan anak-anak.

STARZ GARDEN, SOGO









MEGA KIDZ, MID VALLEY









ATAU..HOME SCHOOL





Tiap parents mesti nak yg terbaik untuk anak2, macam tu jugak dengan kami.

Kami akan sentiasa belajar jadi Quality Parents, from time to time. Insyaallah..

Ok, till then.Daaaaaaaa

3 comments:

just me..ummi said...

iyer iyer... betul!!saya setuju

Tishya said...

omelnyeee anak2 akak

Maisarah Mohamed Taib said...

Ummang : Aku pon setuju ngan ko...

Tishya : Tenkiu...Tishya pon apa kurangnyer. Comelness!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...