Monday, September 05, 2011

Salam Aidilfitri 1432H, Syukur Alhamdulillah!

Syukur Alhamdulillah,
Allah masih memberi kesempatan untuk berpuasa sebulan di bulan Ramadhan. Dipanjangkan umur & dikurniakan kesihatan yg baik untuk terus beribadat.


Cepat betul masa berlalu.

Baru lagi penyimpan mohon besar raja2 buat announcement puasa.
Dah keluar lagi sekali untuk annoucement Raya.

Tak puas lagi rasanya di bulan Ramadhan.

Sebagai hamba yg lemah, bulan ni lah untuk memperbaiki segala kelemahan diri.
Mendisplinkan diri & membaik pulih mana2 yg patut.

Bulan Ramadhan disediakan macam2 promosi hebat untuk direbut sementara kita masih diberi kesempatan.

Persoalannya, kita cuba rebut tak?
Ker bz rebut promosi 7o% kat Sogo, Sale Raya Mid Valley?
*Uhuk..uhukkk*...tesedak, sebab mengata diri sendiri.


Dari segi pencapaian sebagai hambanya, alhamdulillah..tahun ni banyak peningkatan.

Tak perlu nak cerita sebijik2, karang elok2 dapat pahala, kena tolak free2 sebab riak becerita pada orang amal kebaikan sendiri.

Tapi yg paling membanggakan, saya berjaya masak sendri sepanjang 3 minggu pertama berpuasa.
Minggu2 terakhir tu, ada jemputan berbuka & mencemar duli ke Bazar Ramadhan.
Berjaya mengurangkan pembaziran.
Dan berjaya bagi suami & anak2 makan air tangan sendiri.



Alhamdulillah juga.
Tahun ni diberi kesempatan untuk meluaskan biznes kecik2 yg kami usahakan sejak 3 tahun lepas.
Dari menjual Baju Branded Kanak2, diperluaskan dengan baju kurung cotton, telekung, baju vietnam, tshirt dewasa dan jeans.
Sambutan yg sangat2 menggalakkan.
Alhamdulillah.
Walaupun pasaran tak seluas mana, tapi bila habis dijual dan mendapat pulangan, berbayar segala penat & susah payah.
Tahun lepas, pasaran cuma di Bandung.
Tapi tahun ni di Vietnam.

Yg paling menggembirakan, ada yg masih order untuk Aidiladha.

Insyaallah, makin kuat perasaan untuk buka kedai sendiri.


Alhamdulillah,

Syukur Ya Allah atas segalanya :)




"...Perjalanan yang paling indah,
Lahir dari hati yang benar-benar mencari
Semoga anda menemuinya..."

Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga,
Maafkan atas segala salah silap, halalkan yg terlebih atau terkurang..

Ikhlas dari kami sekeluarga :)
Hoslan Hussain || Maisarah Mohamed Taib || Hezryn Amyra || Humaira Sufea

Friday, August 05, 2011

Jualan Aidilfitri 2011 @Baby Branded Boutique Kini Kembaliii!!!

Jualan Aidilfitri 2011
@
Baby Branded Boutique

  • Atas permintaan pelanggan setia BBB, saya sertakan di sini KATALOG baju2 yg sudah dijual (off-line) & yg masih ada dalam stock. Baju2 adalah terkini & bermutu tinggi :)

  • Jangan risauuu...jika ada baju2 yg berkenan, tapi dah ‘sold out’ boleh terus PM saya untuk ORDER melalui email mysara@myself.com atau melalui msg facebook.Cuma perlu nyatakan Code No, Size, Color & Qualtity dan Contact details.

  • Untuk ORDER, perlu membuat bayaran sebanyak 50% sebagai bukti pembeliaan. 50% lagi perlu dibayar setelah mendapat barang. Barang dijangka akan sampai & diedarkan pada 15th August 2011

  • Untuk yg sudah ORDER, diharap dapat check semula. Saya akan hantar kepada ‘agent’ sebelum 11th August. Selepas tarikh itu, petukaran size, warna atau jenis baju tidak akan dilayan.

  • Jadi diharapkan dapat finalize order & MB2U supaya urusan pembelian dapat disegerakan.Untuk membuat pembayaran, sila PM utk dapatkan no acc MB2U saya.


****************************
Code = SS01
GAP KIDS GOWN

Hot Item!!!!

  • Ready Stock
Size Available :
1T - Sold out!
2T - Sold out!
3T - Sold out!
4T - Sold out!
7T - Sold out!
7T - Sold out!
  • Order!!!!
Size Available :
1T, 2T, 3T, 4T, 5T, 6T,7T, 8T

*Order sebelum 11th August 2011

*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.


  • Color
Blue Black

  • Price
RM 30

**************************

Code = SS02
GAP Girl Shirt 86


  • Ready Stock
Size Available :
XS - Sold out!
S - Sold out!
S - Sold out!
S - Available :)
L - Available :)
L - Available :)

  • Order!!!!
Size Available :
XS, S, M, L
*Order sebelum 11th August 2011 *Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Pink, Purple & White

  • Price
RM 25


**************************

Code = SS03
Guess Girl Shirt

Hot Item!!!!

  • Ready Stock
Size Available :
2T - Sold out!
4T - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
1T, 2T, 3T, 4T, 5T, 6T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.


  • Color
White

  • Price
RM 25

**************************


Code = SS04
Burberry Kids Shirt
Hot Item!!!!


  • Ready Stock
Size Available :
4T (Red) - Sold out!
6T (Blue Black) - Sold out!
8T (Blue Black) - Sold out!
  • Order!!!!
Size Available :
2T, 4T, 6T, 8T, 10T, 12T, 14T & 16T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Pink, Red, Black, White, Blue (Light), Blue Black & Yellow

  • Price
RM 25

**************************


Code = SS05
OshKosh B'Gosh Long Sleeve

Hot Item!!!!


  • Ready Stock
Size Available :
5T - Sold out!
6T - Sold out!
7t - Sold out!
  • Order!!!!
Size Available :
5T, 6T, 7T, 8T, 9T, 10T, 11T & 12T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Pink, Red, Black, White, Blue (Light), Blue Black & Yellow

  • Price
RM 30

***********************


Code = SS06
OshKosh B'Gosh Polka Dot Gown

Hot Item!!!!


  • Ready Stock
Size Available :
2T - Sold out!
5T - Sold out!
  • Order!!!!
Size Available :
2T, 3T, 4T, 5T, 6T, 7T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Blue + White

  • Price
RM 30

**************************

Code = SS07
OshKosh B'Gosh Big Flowers Gown



  • Ready Stock
Size Available :
2T - Available :)
4T - Available :)
  • Order!!!!
Size Available :
2T, 3T, 4T, 5T, 6T, 7T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
White + Pink

  • Price
RM 30

*************************


Code = SS08
OshKosh B'Gosh Small Flowers Gown


  • Ready Stock
Size Available :
2T - Available :)
2T - Available :)
  • Order!!!!
Size Available :
2T, 3T, 4T, 5T, 6T, 7T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
White + Pink

  • Price
RM 30

**************************


Code = SS09
OshKosh B'Gosh L.O.V.E Gown


  • Ready Stock
Size Available :
2T - Available :)
5T - Available :)
  • Order!!!!
Size Available :
2T, 3T, 4T, 5T, 6T, 7T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
White + Pink

  • Price
RM 30


********************************

Code = RM01
Carter's Shirt ~My Love Belongs to Daddy



  • Ready Stock
Size Available :
18M - Available :)
2T - Available :)
3T - Sold out!
5T - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
12M, 18M, 24M, 3T, 4T, 5T, 6T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Red

  • Price
RM 25

********************************

Code = RM02
GAP Play Pants



Size Available :
80 (Red) - Available :)
80 (Red) - Sold out!
90 (Grey) - Sold out!
5T (Grey) - Available :)

Size Available :
2T, 3T, 4T,5T,6T,7T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

Red, Grey, Blue Black

RM 25

**********************************

Code = RM03
PUMA Ferrari Sweater Shirt



  • Ready Stock
Size Available :
9M - Available :)

  • Order!!!!
Size Available :
9M, 12M, 18M,24M
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Red Ferrari

  • Price
RM 25

************************************

Code = NM01
GAP Shirt 69

Hot Item!!!!



  • Ready Stock
Size Available :
XS (Light Blue) - Sold out!
XS (Red) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
XS, S, M, L, XL
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Red & Blue

  • Price
RM 25

**********************************

Code = NM02
GAP Shirt Sulam




  • Ready Stock
Size Available :
1T (White) - Sold out!
1T (Grey) - Sold out!
4T (White) - Sold out!
5T (Red) - Sold out!
5T (Blue) - Sold out!
5T (Grey) - Available :)

  • Order!!!!
Size Available :
1T,2T,3T,4T,5T,6T,7T,8T
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Red & Blue (Light), Grey, Yellow

  • Price
RM 25

****************************

Code = NM03-1
Burberry Girl Shirt
Hot Item!!!!


  • Ready Stock
Size Available :
M - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
S, M, L, XL
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Yellow

  • Price
RM 25

***************************

Code = NM03-2
Ralph Lauren Boy Shirt (Long Sleeve)




  • Ready Stock
Size Available :
M (White) - Sold out!
M (White) - Available :)
S (Black) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
S, M, L, XL
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
White & Black

  • Price
RM 25

****************************

Code = NM03-3
Burberry KIDS Slack




  • Ready Stock
Size Available :
M (Brown) - Sold out!
XL(Beige) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
S, M, L, XL
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Color
Brown, Beige, White

  • Price
RM 30

**********************

Selain itu, ada juga beberapa barang sampingan lain untuk HOT Mama menjelang Aidilfitri dijual di Baby Branded Boutique :)


Code = BK01
Baju Kurung Cotton Manik Lip-Lap-Lip-Lap (Dewasa)

Hot Item!!!!



  • Ready Stock
Size Available :
M (Pink) - Sold out!
M (Blue) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
XS, S, M, L
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.


  • Material
Cotton. Sangat selesa & tak panas.

  • Pattern
Bunga kecil2, Abstract

  • Color
Bermacam warna yg menarik & diserikan lagi dengan manik yg meriah

  • Price
RM60

****************************

Code = VD01
Baju Vietnam 'Ao Dai' (Dewasa)

Hot Item!!!!




*Budget model ini mengenakan Ao Dai background (warna tanah) hitam with red line color :) *

*Farah AF pakai 'Ao Dai' pink masa mengacarakan Rasa Halal Vietnam*

  • Ready Stock
Size Available :
L (Red) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
XS, S, M, L, XL
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.

  • Material
Selesa, Tidak panas & Membuatkan anda nampak slim macam awek Vietnam :)

  • Pattern
Bunga kecil2

  • Background Color (Warna Tanah)
Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning, hijau

  • Line Color
Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning, hijau
(Bergantung kepada warna background / tanah)
  • Price
RM60

****************************

Code = VD02
Baju Vietnam 'Ao Dai' (Kanak2)

Hot Item!!!!


*Budget Model cinonet ni dipaksa (kena upah toys) mengenakan Ao Dai kanak2 berwarna merah*

  • Ready Stock
Size Available :
26 (Red) - Sold out!
34 (Red) - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
Mengikut umur kanak2
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.


  • Material
Selesa & Tidak panas untuk kanak2.

  • Pattern
Bunga kecil2

  • Background Color (Warna Tanah)
Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning, hijau

  • Line Color
Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning, hijau
(Bergantung kepada warna background / tanah)
  • Price
RM 50

***********************************

Code = VD03
Telekung Bunga Timbul Vietnam

Hot Item!!!!




  • Ready Stock
Size Available :
Bunga kecil - Free Size - Sold out!

  • Order!!!!
Size Available :
According to age
*Order sebelum 11th August 2011
*Payment: 50% sebelum 11th August & 50% lagi selepas dapat barang.


  • Material
Selesa & tidak panas. Berbeza dengan telekung Indonesia.
Lebih lembut :)


  • Pattern
Bunga kecil2 & timbul

  • Background Color (Warna Tanah)
Hitam, Putih, Merah, Biru, Kuning, hijau

  • Warna Bunga Kecil
Merah, pink, biru, kuning & hijau
  • Price
RM 60

************************

Cepatttt!! Beli (sementara stock masih ada) atau order sebelum 11th August 2011.

Terima kasih kerana membeli belah di Baby Branded Boutique,
...Your online & offline boutique...


:)

Friday, July 15, 2011

You'll never Walk Alone Sayang...

Jarang kaki bola nak bawak bini atau girlfriend tengok game kat stadium..
Kalau tak pergi stadium pun, jangan harap kita nampak couple sorak sama2 kat kedai mamak..
Takpun, lagi jarang-jarang kita dengar wife sanggup tak tidur sampai 3-4 pagi teman suami tgk bola.


*peminat tegar the Reds*


Tapi, lain kes dengan en.roommate.

Walaupun dikelilingi ramai member2 kaki bola, dia tetap nak saya ikut dia.
Sanggup belikan tiket, jersey...semata2 untuk bawak saya join tengok training session ari khamis 14th July & game Liverpool vs Malaysia Sabtu, 16th July ni.
Pre-Birthday gift katanya.


*2 Tickets to training session & game on Saturday*

Tingat kata2 boss saya masa saya 'muncung' bila kena balik lambat sebab en.roommate abes meeting pukul 7pm..

"Kita bukan kawen dengan dia jer mai..tapi kita kena kawen dengan hobby & career dia.."

Thanks yang. I really appreciate. Bukan sebab belikan tiket. But because gimme chance to know u better.

:)

Friday, July 08, 2011

Alhamdulliah, Syukur!

...Alhamdulillah...Syukur Nikmat
Kepada Tuhan yg memberi rahmat
...



'The Company' dengan bermurah hati telah menyuntik Vitamin B pada 7th July.
Alhamdulliah, Syukur!
Rezeki untuk dikongsi bersama mak & ayah hujung tahun ni
:)


Berhajat besar.
Hajat yg baik, selalu dipermudahkan.
Insyaallah.
Amin...


Thanks boss...atas kepercayaan meletakkan saya di 'rating' ini
:)

Tuesday, July 05, 2011

MNG! OMG!!!!!

Ahad lepas, telah terjebak dlm aktiviti menyopping.
Terjebak, dalam Kamus Dewan merujuk kepada perilaku yg tak disengajakan.
Sumpah, memang tak sengaja.
Sekarang ni kena bejimat cermat. Shopping pun ikut keperluan.
Kena simpan duit untuk trip hujung tahun.


Ohh.Lari topik.
Balik ke pangkal jalan.
Saya telah dengan tidak sengajanya menyopping ini...



Full Leather MNG
Ohh...sungguh menawan.
Dengan lembut gebunya..
Dengan besarnya..
Emmph...






Tak payah keluar ribu2 untuk hanya seketul handbag
Tetap puas hati...
(ayat sedapkan ati sendiri)
:)

Friday, June 24, 2011

5th Anniversary Celebration :)

Gile lama tak update blog. Alasan sama...
Arghhhhh..Intro boring!
Dah lama tak update.
Ayat pon kaku. Takde idea.
Okey, kita mula balik...

Lama menyepi.
Sampai ada satu ketika tu mcm nak privatekan ajer blog usang musang nie.
Visitors...dari 20..turun ker 15...10...dan udahnya, tgl sorang..
itupun diri sendiri yg bukak.
Kesian.

Tapi apa kan daya...makin lama, makin malas nak becerita itu-ini.
kalau becerita pasal rumah, pasal vacation...orang kata...riak!
becerita pasal handbag...setakat beg tak sampai 500..baik ko simpan jer laaa...orang lain 10-20 ribu tak bising pun...
kalau becerita pasal laki...meremang plak bulu ketiak, orang kata oiii...tak yah ler kuar cerita dalam kelambu!
kalau becerita pasal anak...orang kata, orang lain pun ada anak...tak yah la nak kecoh!
Sudahnya, tutup laptop, tarik selimut. tido.
Yaaa...itu lebih baik...

Tapi, bila en.roommate sendiri yg bukak mulut..
"Kenapa tak update blog"
..

Tetiba hati jadik ber-munga2 matahari utk menghupdate cerita2 terbaru.
Lantak kalau takde sapa baca pon, janji en.roommate baca...
Tetiba jugak naik sheikh semangat utk bekarya dgn lebih giat lagi..eceh..karya ler sangat..


2 June lepas.
Genap 5 tahun kami hidup bersama.
Our 5th Anniversary.
Terasa baru lagi kawin. Pergi honeymoon. Pregnant. Dan..pregnant lagi.
huhu.

Haritu, 2 June 2011. Pergi keja macam biasa.
Terasa down satu hari.
Sebab malam tu tak tidur, Siapkan video 5th Anniversary utk upload dlm YouTube.
Konon kezutaaan.Konon laaa...

Dengan harapan pagi tu dia tekejut manja sambil bekata..
"Sayang....u sooo sweet..."
Kalau pun tak tekejut,boleh tak tiru hero Nora Elena yg suwit-muwitt tu sket.
Boleh tak berlakon terkejut. Boleh tak???Boleh tak..???


Jawapannya.memang tak boleh..Reaksi yg ditunggu2 adalah..
"Sayang...tenkiu. Malu la abang.."
Iskkk! Malu???Shame-shame..??
Tiba-tiba wajah kak long & yaya menari2 depan mata sambil sebut..."shame-shame mama.."
Makanya, pelancaran mogok sehari dilancarkan.
Penat tau. Dah la tak tido buat video tu. Reaksi yg tak memberangsangkan plak tu.

Lunch hour. En. roommate ajak keluar.
Jawapan mogok adalah "Takperla, malas!"
Dia pon macam takde reaksi. Ok..mogok diteruskan sampai abes kerja.
Petang tu kepala rasa berat yg amat.
Memang takde mood untuk apa2 aktiviti.
Dah set dalam kepala..Malam ni kalau dia ajak dinner pun idak nak pergi. Nak qadho tido.
Jual mahal sket. Muka tu bagi nampak takde perasaan sket. Tolong bagi kerjasama..


Emphh...tak sempat balik rumah.
Dalam kereta, dia ajak dinner tempat special.
Jawapan lari dari dialog yg diset awal2 tadi..
"Nak dinner mana..??"
Boleh pulak. Jual mahai konon...Pirah!
*sekeh pala sendiri*


Lepas maghrib, en roommate drive ke Damansara.
Dinner special kat Bora Asmara..
Kata special sempena Anniversary. Nama tempat pun mesti ada unsur asmaradana.
Takkan nak makan kat Restoran Geng Upin-Ipin. Tak sesuai kan.kan.kan.


*Dah sampai depan ni baru teringat lupa bawak SLR. Terpaksala pakai camera-goyang-sakit parkinson..erghhh!*


*candle lit dinner..manyak lomantik*

*Tolong jgn order kueytiaw goreng ek..harus ada ciri2 lomantik..*


*Grilled Black Pepper Chicken with rice*

*Chicken Chop*

*Choc Milk Shake, Watermelon juice & Cendol*


*Sebelum makanan sampai...apa lagi kan..harussss*

*Tujuan sebenar pose ni utk tunjuk takde beza dgn gambar kawin 5 tahun lepas...*

*asal idung tetiba mcm Michael Jackson nie..editing kuasa gaban*

*5 tahun lepas, masa yg sama...kita tgh kunyah ayam golek lauk pengantin..huhu..*


Tengah sesedap layan chicken chop..datang geng2 ni utk menghidupkan lagi suasana romantika malam tu...


*Tengah meeting nak nyanyi lagu apa...*


*hahhh...dapat dah!Kita nyanyi lagu nie...*

*Sempat lg abang sbelah tu..katanya jgn lupa tag kalau masuk fesbuk..
hok alohh*



2 lagu yg sangat-sangat romantik. Layan.. En.Roommate memang suka bila dengar Live Band nie. Lagu 'Tak Ingin Sendiri' Hetty Koes Endang dan lagu 'Cintaku Sampai ke Ethopia' Ria Resty Fauzy..Haa ko...Sampai Ethopia tuuu. Takpe..takpe..sampai Europe pon dah cukup yang...Sambil nyanyi, diaorg ni sempat buat muka2 pelik..tak sempat nak feeling-feeling lomantik.Gelak jer lebih.


Dalam kereta masa nak balik tu..en.Roommate keluarkan kad Anniversary..tadaaa..oh, kejutan tu. Dalam kad siap ada compilation gambar2 dari masa kawin sampai dah keluar Kak Long & Yaya. Gambar ihsan dari fotopages :)

Dan...yg paling tekejut..huhu...dia keluarkan beg 'Wah Chan'. Walaupun kedai emas bunyi macam kedai ubat Cina..Lantaksss. Janji saya sukaaa...


Thanks soooo much sayang. Ingat, saya punya dah abes gempak buat video upload dlm You Tube. Rupanya sayang lagi gempaks. Memamg power laaa..heheee..

Thanks for special dinner
Thanks for the card & the gift
Thanks for everything....

Though we are going to have so many other anniversaries ahead of us, I just want to take this chance to tell you how much you mean to me.

Happy 5th anniversary sayang!
I'm glad I found you.


*mwahsssss*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...