Wednesday, January 19, 2011

2011 Family Vacation

Off to...






Wachaaa.....!!!
Yeahh...HONG KONG babeh....!!!

欢迎光临香港

Will be back next week :)


Till then, daaaaaaaaaa!!

Wednesday, January 12, 2011

Wordless Wednesday









:)

and...YES!!!

Kami dah berpindah ke Villa MyLan yg baru pada 9 January 2011

(9111)

Hai Home, Sweet Home!!!

Saturday, January 01, 2011

For a Better 2011 :)






1) Family & Life
  • Jadi isteri yg lebih bertanggungjawab pada sang suami. Tak selalu merungut, muncung mcm ikan todak atau yg lebih derhaka..buat2 tidur bila suruh garu atau picit belakang. Itu contoh jer. Bukan gambaran sebenar sikap penulis..*batuk kokol*
  • Menambah sifat2 keibuan dalam diri. Lebih bersabar dlm mendidik. Lebih banyak meluangkan masa berkualiti untuk anak2. Insyaallah, tahun ni percubaan utk dptkan baby boy. Jika diizinkan Allah, nak kembar 2 terus. Cepat semua cakap ' Aminnnnn...'
  • Sedaya upaya masak sendiri untuk family, walaupun balik dah lewat & letih mcm kerja membajak sawah. Kurangkan makan luar sebab pepatah inggeris ada menyebut..." The way to man's heart through his stomach".
  • Jadi anak yg lebih berbakti pada mak & ayah, MIL & keluarga kedua belah pihak. Sentiasa berkongsi tiap rezeki yg ada..


2) Beauty & Health
  • Seperti tahun2 sebelum ni, azam utk dptkan body mcm supermodel tak penah kesampaian. Tahun 2011 ni nak tukar cara diet. Nak makan buah, sayur, roti & kacang jer tiap hari. Ini kita namakan diet monyet.
  • Tak dilupakan, gunakan semula thread mill yg sebelum ni jadik port anak2 main masak-masak. Insyaallah, akan buat home gym kat rumah. Kalau tak dapat body JLo, mcm Shakira waka..waka pun jadikla. (Okey, sbm mulakan azam baru diet nie...jom kita pekena nasi lemak berkrim dlu supaya tak terliyor di kendian hari)
  • Body mcm supermodel, kesihatan hampeh tak guna jugak. Jadi, sempena bertambah umur ke angka 30-an, saya berazam utk jaga kesihatan dari hujung rambut sampai ke hujung kuku kaki. Mula makan supplement, vitamins & kalsium. Taknak lagi makan memenda yg banyak chemical, pewarna & perasa tiruan. No more asam jeruk, mee maggi (mamee slrpp extra hot tu kategori mee segera ker??), keropok2 & kurangkan makan di luar. Sentiasa berdoa dikurniakan kesihatan yg baik & dijauhi penyakit2 yg sukar diubati.
  • Cantik ni subjektif. Yg penting nampak presentable & berkeyakinan. Saya akan sentiasa improve penampilan diri. Paling penting, untuk kepuasan diri sendiri & of coz untuk yg cintai...


3) Career & Business
  • Kerja yg lebig challenging di department baru, job scope baru, pangkat baru & bos yang baru. Semoga saya bertambah semangat untuk kerja tanpa ada Monday blues, Tuesday blues dan blues yg berpanjangan sehingga ke Friday.
  • Zero 'MC' for this year..saya perlu buktikan ni pada 'seseorang'. Tapi, siapalah saya untuk melawan kehendak Allah. Semoga dipermudahkan..amin.
  • Menambah lagi koleksi2 'BabyBrandedBoutique' dan insyallah mempergiatkan lagi biz2 online yg lain. Insyaallah, nak cuba bukak sebuah kedai kecil. Jual apa..??Tak boleh habaq lagi..nanti dah kompem baru bleh citer.


4) Vacation
  • Wonderful World : Umrah, Gold Coast Australia, Hong Kong & UK (Liverpool)
  • Cuti-cuti Malaysia : Sabah, Langkawi


5) Personal
  • Jadi hamba yg lebih bertaqwa kepadaNya...
  • Beli sebuah rumah atas nama sendiri & jadikan homestay atau rumah sewa.
  • Capai target '*****' dlm simpanan.
  • Dapatkan kereta idaman 'Bahasa Melayu' Siri ke-7




"Many people look forward to the New Year for a new start on old habits :) "


till then, daaaaaaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...